От САЩ дойде новината, че рапърът Lil Loaded е починал на 20-годишна възраст. По информация на тексаската полиция става въпрос за самоубийство. Но смъртта на Lil Loaded не е единствената - Chucky Trill, Black Rob, Shock G също загубиха живота си през тази година, пише каналът на Мария Захариева във vbox7. Разбира се, трябва да споменаем и DMX, чиято смърт на 9 април ни шокира. Какво се случва с рапърите и защо не могат да доживеят до старини?

"Той се бореше с някои неща, за които ни се щеше да знаем и които можеше да предотвратим", споделя близък до Lil Loaded. Всъщност миналата година рапърът стреля и убива приятел, докато записва видео. Предава се на полицията и очакваше развитие по случая. Вероятно именно вината е причината за самоубийството.
 

The Guardian посочват две основни причини рапърите да не успяват да доживеят до старини. Първата, разбира се, са наркотиците. Това е причината за смъртта на Мак Милър през 2018 г., за смъртта на Lil Peep през 2017 г. Официалната причина за смъртта на DMX е "фатален сърдечен арест", но нека не забравяме, че няколко дни преди 9 април, когато той почина, бе хоспитализиран заради свръхдоза.

След поредната смърт: Защо успешните рапъри губят живота си млади (ВИДЕО)

Другата честа причина е някакъв вид насилие, на което или те са жертва, или както е в случая с Lil Loaded, самоубийство. XXXTentacion например беше убит при обир на магазин. Pop Smoke загуби живота си също при обир. Емблематична е и историята с 2Pac, който е убит през 1996 г. след престрелка във Вегас. През последното десетилетие Джон Джус, продуцентът на 2Pac, пък се самоуби.