Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс
Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс / Gulliver/Getty Images
Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол пристигнаха в Руанда преди срещата на върха на лидерите на Британската общност.

Принц Чарлз представлява кралицата, ръководител на Британската общност, на събитието, което беше отложено през 2021 и 2020 г. заради пандемията.
Пътуването бележи първата кралска визита в Руанда, която е една от малкото държави, които кралицата не е посещавала.

Посещението беше организирано след като беше съобщено, че принцът е критикувал плана на Обединеното кралство да изпрати търсещи убежище в Руанда.

Според твърденията, публикувани във вестник "Таймс" по-рано този месец, престолонаследникът е заявил, че смята тази политика е "ужасяваща".
Първият полет, който трябваше да отведе търсещите убежище от Обединеното кралство в Руанда, беше отменен миналата седмица, минути преди излитането, след правни решения на Европейския съд по правата на човека.

Принц Чарлз и Камила пристигнаха в столицата на Руанда, Кигали снощи и бяха посрещнати от малка група високопоставени лица.

В навечерието на срещата на правителствените ръководители на страните от Британската общност принц Чарлз заяви, че партньорството има "потенциал" да промени ситуацията по въпроси като изменението на климата и осигуряването на възможности за развитие на младите хора.
БГНЕС, Би Би Си