„Планината“ от Game of Thrones подобри 1000-годишен рекорд (ВИДЕО)
„Планината“ от Game of Thrones подобри 1000-годишен рекорд (ВИДЕО) / screenshot/YouTube

Исландският актьор Хаф "Тор" Бьорнсен, известен с ролята на Грегър "Планината" Клегейн в четвъртия сезон на хитовия сериал Game of Thrones ("Игра на тронове"), може и да не е зъл като героя си, но притежава нечовешката му сила. Бьорнсен беше обявен за Най-силния викинг в света, след като успя да подобри 1000-годишен рекорд на силово състезание в норвежки ски курорт, пише в. "Дейли експрес".

За постижението актьорът е трябвало да повдигне дървена трупа с дължина девет метра и тегло 650 килограма на раменете си и да измине с нея пет крачки. Въодушевен от невероятния си успех 26-годишният Хаф "Тор" Бьорнсен е споделил с последователите си в Instagram: "Приятели, сътворих история". Рекордът, подобрен от "Планината", идва от исландската легенда за викинга Орм Сторулфсон, успял да пренесе дървена трупа със същите размери, но на три крачки.

Следващата цел на Хаф "Тор" Бьорнсен, който миналата година беше обявен за най-силния мъж в Европа, е титлата Най-силен мъж в света.

Бьорнсен е бил професионален баскетболист, преди травма да го принуди да се откаже от спорта и да се ориентира към актьорството.

Източник: БТА