През последните години броят на световноизвестните личности, които решиха да сменят пола си и да го обявят публично, става все по-голям.

Не е за вярване, че тези красавици са родени като момчета (СНИМКИ)

Няколко знаменитости дори станаха още по-популярни след това свое решение. Вижте някои от тях:

Балиан Бушбаум

Балиан Бушбаум
Gulliver/Getty Images

Балиан Бушбаум, известен по-рано като Ивон Бушбаум, през 1999 година е шампион на Германия по овчарски скок.

Мис Испания Анхела Понсе - първата трансджендър кандидатка за Мис Вселена (СНИМКИ)

През ноември 2007-а Бушбаум обяви, че напуска спорта поради контузия и възнамерява да се подложи на процедура по смяна на пола.

Днес той е автор на бестселъри, мотивационен оратор, лайф коуч и щастлив съпруг.

Кейтлин Дженър

Кейтлин Дженър
Кейтлин Дженър Guliver/Getty Images

Брус Дженър е Олимпийски шампион в десетобоя от 1976 година, бивш автомобилен състезател, телевизионна знаменитост, доведен баща на Кортни, Клои, Роб и Ким Кардашян.

Вижте първата трансджендър плеймейтка на Playboy (СНИМКИ)

След развода си Брус обявява, че е транссексуален и променя името си на Кейтлин.

Въпреки смяната на пола и последвалата реконструкция на половите органи, Кейтлин споделя, че има интимни отношения с жени и дори няма влечение към мъжкия пол.

Чаз Боно

Чаз Боно
Чаз Боно Gulliver/Getty Images

Частити, роден като дъщеря на Шер, си направи операция за смяна на пола и стана мъж официално, след като поиска от съдия да бъде променен полът ѝ.

Хънтър Шафър - транссексуалната актриса, която преобърна всичко (СНИМКИ)

Чаз нарича промяната на пола "най-доброто решение" в живота си и добавя, че борбата за него е била жестока. Рожденото си име Частити Чаз получава от заглавието на първия филм на Шер, продуциран от Сони през 1969 година, в който певицата играе бисексуална жена.

Айдиан Даулинг

Айдиан Даулинг
Айдиан Даулинг Gulliver/Getty Images

Айдиан Даулинг е успешен ютюбър, културист, трансджендър активист, съосновател на доброволческата организация PointofPride.org, защитник на правата на транссексуалните и щастлив съпруг и баща.

Айдиан е първият транссексуален мъж, който се появява на корицата на колекционерското издание на списание Men’s Health, а също така и първият транссексуален, който някога е присъствал на корицата на списание Gay Times.

В своя канал в YouTube той споделя фитнес съвети и спецификата около спорта за транссексуалните хора, както и интересни подробности от живота си.

Алексис Аркет

Родената като Робърт Аркет актриса е сестра на холивудските знаменитости Дейвид, Розана, Ричмънд и Патриша Аркет.

Още 12-годишна Алексис дебютира в клипа към песента „She’s a Beauty“ на The Tubes. За нейния преход бе създаден и документалният филм „Алексис Аркет: Тя е моят брат“. Алексис умира на 11 септември 2016 г. на 47-годишна възраст. Причината за смъртта не е известна.