Френската кухня винаги е била гордостта и радостта на страната, но откакто ЮНЕСКО я призна за част от световното културно наследство, статутът на добрата френска храна никога не е бил по-висок.
Много хора в столицата обаче се чувстват в известна степен изоставени, пише БГНЕС. Докато повечето райони във Франция са известни с характерната си регионална кухня, съвременен Париж е изключение. Водещ парижки готвач обаче решил да разработи отличителна парижка кухня, основана на семейните традиции в града. Той е подкрепен в начинанието си от група местни производители.
"Началото на урбанизацията беше фатално за парижката кухня и причината за това е, че започнаха да намаляват произвежданите в града продукти", заяви готвачът. "Има продукти, които са разработени в Париж или се възраждат, защото хората откриват стари рецепти, стари култури. Така че трябва да развием характерна парижка кухня", категоричен е друг готвач от ресторанта.