Отбелязваме Световния ден на прегръдката
Отбелязваме Световния ден на прегръдката / DarikNews.bg, Дарик Велико Търново
Отбелязваме Световния ден на прегръдката
69644
Отбелязваме Световния ден на прегръдката
  • Отбелязваме Световния ден на прегръдката

Днес светът отбелязва Международния ден на прегръдката. Младежи от Американския колеж „Аркус" във Велико Търново се включиха в инициативата с нестандартна акция пред сградата на общината. Минувачите получиха от ученици по една прегръдка и много усмивки.

В продължение на половин час по обяд 20-на колежани раздаваха безплатни прегръдки на великотърновци. Те изненадаха приятно забързаните минувачи, като им подаряваха и стикери с позитивни послания.

Младежите бяха облечени в специални тениски, посветени на Световния ден на прегръдката. Друга част от тях допринасяха за веселото настроение, преоблечени като клоуни.

Целта е да се покаже, че Велико Търново е столица на романтиката и град с приятна и топла атмосфера, обясниха инициаторите от Благотворителния клуб на колежа. Според единайсетокласниците Филип и Зорница прегръдката е много важна като акт на изключителна щедрост и близост между хората.

Акцията е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа.

Международният ден на прегръдката възниква в САЩ през 1986 година. Пастор Кевин Заборни прави 21 януари специален в Америка, но празникът бързо се разпространява по целия свят. Денят на прегръдката е специален, защото чрез него показваме на близките си, че държим на тях. На този ден всеки, може да се почувства обичан и щастлив.

Други новини от Велико Търново