Осъдиха милиардери за малтретиране на прислужниците им
Осъдиха милиардери за малтретиране на прислужниците им / netinfo

Двойка милиардери от Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, бяха осъдени за това, че са превърнали в свои роби и са изтезавали двете си индонезийски прислужници.

51-годишният Махендер Сабнани бе осъден в Бруклин на 3 години и 4 месеца затвор, след като ден по-рано съпругата му Варша Сабнани, на 46 години, бе осъдена на 11 години затвор по това провинение, съобщава АФП.

"Трафикът на хора е глобален проблем, който се подиграва с човешките права и човешкото достойнство", каза прокурор Бентън Кембъл.

Сабнани са предприемачи в областта на парфюмерийната индустрия в Лонг Айлънд, близо до Ню Йорк. Те редовно, в продължение на много години, са биели прислужниците, попарвали са ги с вряла вода, не са ги оставяли да спят. Прислужниците били наказвани да се качват и слизат по стълбите многократно, да ядат червени люти чушки. Двойката работодатели отказвали да платят на двете жени директно, а пращали по 100 долара месечно на техните семейства в Индонезия. Жените работели до 20 часа дневно. Съдът сметна жената в двойката милиардери за по-виновна от съпруга си, тъй като по-често и издевателствала над прислужниците. Двамата съпрузи са били арестувани през май 2007 г., след като полицията открила едната прислужница в ресторант за бързо хранене - цялата в дрипи и с голяма отворена рана на главата, уточнява БГНЕС.