/ Guliver/Getty Images
Оливия Нютън-Джон съобщи, че отново има рак на гърдата и отменя турнето си в САЩ и Канада през юни, предадоха световните информационни агенции.
 
Певицата на 68 години подкрепя здравословния начин на живот и медицинските проучвания след първата си битка с болестта през 1992 г. Тя ще се подложи на лъчетерапия и е уверена, че ще се върне към работата си тази година, казаха нейни говорители.
 
"Болката в гърба, която първоначално я накара да отмени половината от концертите в турнето си, се оказа рак на гърдата, който е образувал метастази към кръста", пише в изявлението.
 
Обявиха хит на Оливия Нютън-Джон за най-секси песен

Звездата каза, че за лечението ще се довери на докторите и терапевтите си, както и на медицинския екип от центъра за борба с рака "Оливия Нютън-Джон" в Мелбърн, Австралия.
 
Родената във Великобритания и израснала в Австралия певица започна своята кариера с поп хитове, като "If Not for You" и "I Honestly Love You". Световна популярност й донесе участието в мюзикъла "Брилянтин", където играеше ролята на Санди и й партнираше актьорът Джон Траволта.
 
За първи път диагнозата рак на гърдата беше поставена на Оливия Нютън-Джон през 1992 г. Оттогава тя подкрепя изследванията и лечението на болестта, а също организира кампании против насилието над животни.
БГНЕС