Руби Роуз
Руби Роуз / Gulliver/Getty Images
Актрисата и модел Руби Роуз оглави  класацията на компанията за киберсигурност  "Макафий" за най-опасните знаменитости в  интернет, съобщи Асошиейтед прес.

Внимание! Те са най-опасните звезди в интернет за 2018 година (СНИМКИ)
 
Интересът към родената в Австралия красавица нарасна много, след като беше избрана да играе Жената-прилеп (Batwoman) в телевизионен сериал.
Вероятността търсещите информация за нея в интернет да попаднат на сайт с вируси или зловреден софтуер, е най-голяма.
 
Риалити звездата Кристин Кавалари зае второто място сред най-опасните знаменитости в интернет. Трета е актрисата Марион Котияр.

Марион Котияр
Марион Котияр е на трето място в класацията на най-опасните знаменитости в интернет Guliver/Getty Images

Следват първата "Жена-чудо" Линда Картър, актрисите Роуз Бърн и Дебра Месинг. Риалити звездата Кортни Кардашиян е седма. След нея са актрисата Амбър Хърд, телевизионната водеща Кели Рипа и актьорът Брад Уилям Хенке.

Амбър Хърд, която скоро ще гледаме в Аквамен, е на осмо място сред най-опасните звезди в интернет
Амбър Хърд, която скоро ще гледаме в „Аквамен“, е на осмо място сред най-опасните звезди в интернет Gulliver/Getty Images

Целта на изследването е да бъде насочено вниманието на интернет потребителите към опасността от кликането върху подозрителни линкове. За съставянето му от компания "Макафий" са използвали собствен рейтинг на сайтове и търсения в Google, Bing и Yahoo.

Вижте Топ 10 на най-опасните звезди в интернет за 2017 година в галерията тук
 
Миналата година най-опасната знаменитост в интернет беше певицата Аврил Лавин. В челната десетка бяха Зейн Малик, Селин Дион, Калвин Харис, Джъстин Бийбър, Шон "Диди" Кумс, Кейти Пери и Бионсе.
 
В тазгодишния списък музикантите са назад в класацията. Адел е на 21-о място, Шакира на 27-о, Диди, който миналата година беше 9-и, сега е 76-и.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА