Най-добрите тактики в онлайн запознанствата
Най-добрите тактики в онлайн запознанствата / Thinkstock/Getty Images

Няма универсална формула, гарантираща успех в онлайн запознанствата, но резултатите от британско проучване разкриват някои ключови тактики, които "сработват" по-добре от други. Сред тях са честността, чувството за хумор и груповите снимки, предаде ДПА.

За целите му авторите на настоящото проучване от университета "Куин Мери" в Лондон са сравнили резултатите от 86 публикувани изследвания на различни специалисти.

Мозъкът, а не сърцето, ни кара да се влюбваме

Британските изследователи са установили, че чувството за хумор играе решаваща роля в онлайн запознанствата. Профилите, издаващи, че притежателите им са шегаджии, правят по-добро впечатление, отколкото ако потребителят просто е написал, че притежава чувство за хумор.

Мъжкото качество, което жените ценят най-много

Профилните снимки се радват на най-голяма популярност, когато потребителят е усмихнат и с леко наклонена глава. Много добро впечатление правят груповите снимки, тъй като "говорят" благоприятно за социалните качества на потребителя и дават насоки за статута му.

В онлайн запознанствата една снимка означава повече от хиляди думи

Твърде сложните профили не се радват на голяма популярност. В търсене на потенциални партньори хората предпочитат по-опростен и разбираем изказ. Потребителите на сайтовете за запознанства също така не харесват, когато другите им ползватели лъжат в профилите си, тъй като смятат, че честността е ценно качество, а лъжите винаги преследват изреклите ги.

Източник: БТА