Мъжете са по-зависими от модата от жените
Мъжете са по-зависими от модата от жените / Thinkstock/Getty Images

Въпреки стереотипите, че жените са най-страстните поклоннички на модата, изследване във Великобритания, установи, че мъжете от всички възрастови групи в страната имат по-скъп гардероб от дамите.

Средната стойност на дрехите в мъжкия гардероб е 1227 паунда, докато облеклото на младите дами струва с около 150 паунда по-малко - 1078 паунда. Скъпите дизайнерски дрехи са начин за младите мъже да изглеждат модерни. Те признават, че са платили средно 362 паунда за най-скъпата дреха в гардероба си.

Близо две пети от младите мъже харчат над 50 паунда на месец за модни дрехи, а на година представителите на силния пол влагат общо 960 милиона паунда, за да изглеждат модерно. Увеличаването на броя на "метросексуалните" мъже води до това, че един на всеки 20 представители на силния пол носи огледалце или дори гримове, пише БГНЕС.

Тази тенденция е по-разпространена сред мъжете от по-младото поколение, като данните за съдържанието на мъжкия гардероб сочат, че техният е средно с 45% по-скъп от този на мъжете от поколението на бащите им.

"Ясно е, че по-младото поколение гледа на дрехите като на символ на обществен статус и иска да инвестира голяма част от разполагаемия си доход, за да изглежда добре", коментира Дан Симсън, директор на застрахователната компания Привиледж, която осъществила изследването.