принц Хари и Меган
принц Хари и Меган
Точно преди година принц Хари и Меган Маркъл взеха смело решение да напуснат Бъкингамския дворец, изоставяйки кралските си задължения. 

Тогава Елизабет II строго им забрани да използват аристократичните си титли, за да припечелват. По този начин те трябваше да изоставят популярния си акаунт в Instagram - Sussex royal.

Както показа изминалата година обаче, принцът и съпругата му не желаят да живеят като обикновени жители на Калифорния. Така първите работни проекти на херцозите вече  са факт - благотворителната фондация Archewell и подкаст за Spotify.

Как се подписват водещите на подкаста в Spotify обаче?

Херцогинята на Съсекс се появява навсякъде просто като Меган, а Хари е посочен като принц. И в този случай отказът да се използва моминско име е по-скоро в съответствие с кралския протокол, отколкото с Холивуд.

Когато Хари и Меган се ожениха през май 2018 г., съпругата официално стана херцогиня на Съсекс - това й дава право да използва титлата си като фамилия, както традиционно правят повечето „новобранци“ в кралското семейство.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха обвинени в хитра „абдикация“ от трона, тъй като използваха кралския си статут за подписване на търговски сделки с Spotify, Netflix и с комуникационната агенция Harry Walker, пише elle.ru. 

Въпреки че нито Хари, нито Меган използват обръщението "Негово / Нейно Кралско Височество", откакто се оттеглиха, те все още не използват своите "граждански фамилии", а вместо това се подписват херцога и херцогинята на Съсекс, подчертавайки висок статус дори вън от кралската фамилия.

Скоро може да се наложи да се откажат от тази привилегия, защото условията за тяхната независимост ще бъдат ревизирани от Елизабет II тази година.

Превод и редакция: DarikNews