Манекен лови риба на река Нева в Санкт Петербург
Манекен лови риба на река Нева в Санкт Петербург / netinfo

Неизвестен човек в Санкт Петербург съобщил за човек, носещ се на леден блок по реката в района на моста Александър Невски. Пристигналите на мястото пожарникари забелязали на леден отломък по средата на реката на около 40 м от брега седнал човек с въдица.

Спасителят, който преплувал в студената вода до ледения блок и се качил на него, заварил там облечен в палто, с шапка и топли ботуши, седящ на столче с въдица в ръка манекен, предаде “Фонтанка.Ru”, цитиран от БГНЕС.

Преди няколко дни пък в Москва милиционер спаси трима давещи се, отбранявайки се от нападнало го куче. Милиционерски патрул обхождал района си около Химкинския мост.

Внезапно милиционерите видели даващ се мъж и веднага извикали спасители от Министерството на извънредните ситуации. В този момент в спасяването на давещия се решил да се включи случаен минувач, но и самият той паднал от леда във водата. Докато милиционерите търсели подръчни средства за спасяване на двамата давещи се, с катер пристигнал служител на Министерството на извънредните ситуации. Той се опитал да помогне, но също паднал във водата.

Служителите на реда тръгнали да спасяват всички давещи се. Тогава обаче бездомно куче се нахвърлило върху единия от милиционерите и го ухапало. “Въпреки болката старшината заедно с колегите си, използвайки въже, е спасил всички”, казаха от МВР.