Късмет или лоша поличба носи 12.12.2012 г.
Късмет или лоша поличба носи 12.12.2012 г. / снимка: sxc.hu

В днешния ден има особено съчетание на числата, което предизвиква бурни дебати и вълнения дали това ще донесе късмет, или лоша поличба.

Според старо поверие датата 12 декември 2012 носи късмет. Последователите на фън шуй са убедени, че днешният ден носи истински късмет.

Днес навсякъде по света, включително и България, се очаква да има истинска бум от сватби именно заради интересната дата, предава БГНЕС.

В България само в Ямбол, Шумен, Плевен и Русе ще има близо 50 сватби. В столицата официално се съобщава за близо 60 двойки, които ще сключат граждански брак.

В Хонконг ще има 696 сватби, а в Сингапур 540.

Над 1000 двойки в Москва също планират да минат под венчило на последната "магическа дата" за този век, съобщи говорител на Гражданската служба в Москва, цитиран от РИА "Новости".

"Тази година "магичната" дата съвпада с Деня на конституцията в Русия. На този ден около 1012 двойки са заявили желание да се оженят в московските граждански служби", заяви говорителката.

"Магичната" дата е популярна сред младите, които вярват, че уникалните числа ще им помогнат бракът им да бъде щастлив и дълготраен. Бум на сватби е регистриран на специални дни в предишния години в цяла Русия. На 11 ноември над 1100 двойки решиха да сключат брак в Москва, два пъти повече, отколкото в други дни от ноември.