Камелия Тодорова посвети последното си видео на УНИЦЕФ
Камелия Тодорова посвети последното си видео на УНИЦЕФ / снимкa: Sofia Photo Agency

Клипът към песента “В едно /As One” на Камелия Тодорова е заснет в Двореца на културата в Перник, със съдействието на кмета на града Росица Янакиева. Във видеото са включени документални кадри на певицата от Великобритания, както и документални кадри от архива на УНИЦЕФ.

По примера на известни свои колеги като Боно и Ани Ленъкс, Камелия Тодорова посвещава последния си хит на благородната кауза правата на детето да бъдат разбрани и спазвани от всички. УНИЦЕФ ще предостави видеото към песента на всички големи телевизии в страната за свободно излъчване. Целта е промотиране на правата на децата по един по-оригинален начин.

В проекти на УНИЦЕФ по света през годините участват и други световни знаменитости. АББА, например, подаряват хита си „Чикитита” през 1979 г. на децата от цял свят. Същото правят Род Стюарт, Би Джийс, Оливия Нютън-Джон.

Конвенцията на ООН за правата на детето обединява единомислието на над 190 държави по света. Преди точно 19 години световните лидери създават този глобален договор за признаване и закрила на правата на детето в целия свят.