/ Guliver/Getty Images
Модели се превърнаха в живи платна на Световния фестивал по бодипейнтинг в австрийския град Клагенфурт, предаде Ройтерс.
 
По време на проявата участниците са декорирани не само с бои, но и със сложен макияж от латекс, който често им придава вид на извънземни, посочва БГНЕС.
 

Guliver/Getty Images


Така публиката с удивление видя да дефилират жена с кожа на люспи и с шапка, наподобяваща череп на животно, дама с няколко чифта рога, докато по-скромните претендентки се представиха полуголи, единствено изографисани с пеперудки, пчелички и цветя.
 

Guliver/Getty Images

 

ГАЛЕРИЯ: Живи платна се превърнаха в изкуство

"Моят бодипейнтинг е озаглавен "Утопия" и изобразява свят, в който всички мечти се сбъдват!", коментира германската художничка Карен Дингер, явяваща се за трети път на феста.
 
Нейната творба и костюм бяха изработени за 6 часа и включваха червено-бели крила с формата на сърца, спускащи се до коленете на модела, които пък бяха изрисувани с луни.
 

Guliver/Getty Images


Тридневният фестивал, който отбелязва деветнадесетото си издание, събра 60 художници от над 50 страни. Те се състезават в 13 категории, включващи специални ефекти, бодипейнтинг, рисунки по тела с четка и гъба, ултравиолетови ефекти и др.