/ ThinkStock/Getty Images
Повечето жени биха искали да имат меки, плътни и сочни устни. Някои от тях, които не са дарени от природата, смятат че единственият начин да се постигне този външен вид е изкуствено - с пластични операции или инжекции. Тези процедури обаче не са по джоба на всеки, а крайният резултат невинаги е това, което сме очаквали, пише Edna.bg.

Ами ако ви кажем, че има естествена алтернатива за постигане на ефекта на обемните устни и за нея са нужни само 3 съставки, които вероятно вече имате в дома си?

Това са канела, лют червен пипер и вазелин. Този златен микс от съставки може да се използва за създаване на домашни продукти за грижа за устните, които не само придават приятен обем, но също овлажняват, ексфолират и изглаждат едновременно!

Ефектът им, разбира се, е временен, но е напълно достатъчен при определени ситуации като вечерно излизане или снимки. Освен това устните ви продължават да изглеждат естествени, въпреки че са една идея по-големи.

Вижте как да си забъркате чуден балсам за обемни устни в домашни условия:

kissЗапочнете с чисти устни. Може да ги ексфолирате леко преди процедурата - това също придава обем. 

kiss Нанесете овлажнител като вазелин или любимия ви балсам за устни. Това ще даде на устните ви доза хидратация и ще ги предпази преди да нанесете канелата и лютия червен пипер. 

kiss В малка купа или бурканче миксирайте съставките. Смесете половин чаена лъжичка канела на прах, щипка лют червен пипер и голяма колкото грахово зърно капка вазелин и разбъркайте добре, докато не получите подобна на паста смес. 

kiss Нанесете сместа върху устните с чист пръст или стара четка за зъби. Масажирайте с леки кръгообразни движения устните за около 30-40 секунди. 

kiss Оставете сместа да подейства между 3 и 5 минути, но не повече. След това избършете устните си с мокро памуче или кърпа. Ще забележите, че те са леко зачервени и са увеличили обема си - това е ефектът от канелата и лютия червен пипер.

kiss Завършете с още малко вазелин или оцветен балсам за устни. Тази стъпка е важна, за да осигурите достатъчно влага на устните ви след процедурата.

Важно! Не прибягвайте до употребата на този балсам прекалено често, защото иначе рискувате да навредите на кожата на устните.
Edna.bg