И мъжете се преструват в леглото, но колко често
И мъжете се преструват в леглото, но колко често / снимка: sxc.hu

Въпросът за преструвките, че сме получили оргазъм е обект на публични дискусии, откакто Мег Райън симулира в „Когато Хари срещна Сали” и дори много преди това. Но преструва ли се силният пол в леглото? Според ново проучване това се случва и то постоянно.

Изследване, направено сред 49 000 и 1000 жени, даде материал за обобщение на учените. Според анкетата 54% от дамите са симулирали, че получават оргазъм поне веднъж в живота си. А 24% твърдят, че го правят всеки път.

В същото време едва 34% от мъжете са категорични, че не са се престрували нито веднъж в живота си. А останалите признават, че това им се е случвало поне един път.

Резултатите потвърждават изводи, направени още през 2010-а, според които 17% от мъжете актьорстват в леглото всеки ден, отбелязва БГНЕС.

Експертите бързат да „оправдаят” мъжете заради тази симулация, с факта, че част от силния пол страда от състояние, наречено „забавена еякулация”. Според проучване на Канзаския университет от 2010 г., 10% от мъжете са се престрували поне веднъж в живота си, като половината от тях са го сторили, за да не наранят чувствата на половинката си.