Филмите с най-големи загуби през лятото
Филмите с най-големи загуби през лятото / Guliver/Getty Images

"Утреландия: Земя на бъдещето" е филмът с най-големи загуби през това лято, показва класация на американското списание Forbes. При бюджет от 190 милиона долара футуристичната лента реализира приходи от продажбата на билети в размер на 92 милиона долара в САЩ и 206 милиона долара по света.

През юни киноекспертите вече предсказаха за кинокомпанията "Уолт Дисни пикчърс" загуби в размер на 120-140 милиона долара заради провала на филма с Джордж Клуни и Хю Лори в главните роли.

В класацията на изданието е намерил място също филмът "Фантастичната четворка". Лентата е с бюджет от 120 милиона долара. От продажбата на билети в САЩ и Канада лентата е реализирала 54 милиона долара, а от разпространението си по света - 150 милиона долара.

Не е оправдал вложените средства и филмът "Пиксели", в който се разказва как екип от бивши геймъри се сражава с извънземни. Той е донесъл на създателите си 73 и 186 милиона долара от разпространението в Северна Америка и съответно в света. Бюджетът на филма е 88 милиона.

Лентата "Мъжът от U.N.C.L.E" на британския режисьор Гай Ричи заработи 40 милиона долара в САЩ и 76 милиона долара по света. Бюджетът на филма с Хенри Клавил и Арми Хамър за агенти на ЦРУ и КГБ, които се обединяват в борбата с международна престъпна организация, е 75 милиона долара.

В класацията са попаднали още новият филм на режисьора Джонатан Дем "Рики и Флаш" с Мерил Стрийп, "Алоха" с Брадли Купър, "Гореща гонка" с Рийз Уидърспун и София Вергара.

Източник: БТА