Джоли и Деп се запознали едва преди снимките на „Туристът”
Джоли и Деп се запознали едва преди снимките на „Туристът” / Reuters

Анджелина Джоли и Джони Деп се запознали едва преди снимките на "Туристът" на Флориан Хенкел фон Донерсмарк (с "Оскар" за чуждоезичен филм за "Животът на другите").

Пол Бетани, Тимъти Далтън, Стивън Беркоф, Руфъс Сюъл също са в актьорския екип на "Туристът", който излиза по нашите екрани на 7 януари, съобщиха разпространителите. Джони Деп играе американски пътешественик, чийто невинен флирт с красива непозната прераства в невероятна плетеница от машинации, заговори, любовна история и смъртоносна опасност.

По време на импровизирана екскурзия из Европа, чиято цел е Франк (Джони Деп) да излекува разбитото си сърце, той случайно се запознава с Елис (Анджелина Джоли), изключително красива жена, която всъщност умишлено пресича пътя му. Пътувайки из Венеция и Париж, техният флирт шеметно се развива, докато, без да се усетят, те попадат в смъртоносна игра на котка и мишка.

Джоли и Донерсмарк искат да се получи филм, изобилстващ от лукс, блясък и забавление, който да прикове вниманието на зрителите за няколко часа и в същото време да не е натоварващ, отбелязва БТА.

Джони Деп без колебание влиза в екипа, когато продуцентът Греъм Кинг, негов дългогодишен приятел, му казва, че търсят изпълнител за главната мъжка роля за вълнуващ, секси трилър с Анджелина Джоли.

Джоли и Деп - едни от най-красивите, харизматични и талантливи актьори на Холивуд, никога не са се запознавали лично. Това става непосредствено преди филма, при подписването на договорите им.

"Те мигновено си допаднаха. Химията помежду им беше очевидна," отбелязва продуцентът. За Донерсмарк те са перфектната двойка.

„Освен че са кинозвезди, те са и изключителни актьори. Исках да им дам роли, в които да се покажат в цялата си светлина. Елис е едновременно и красива, и деликатна, и женствена и силна - като Джоли. Франк е очарователен и забавен, какъвто е Деп в реалния живот," казва режисьорът.