Дрехите, които действат като афродизиак на мъжете и жените
Дрехите, които действат като афродизиак на мъжете и жените / Thinkstock/Getty Images

Модата може да бъде не по-малък афродизиак от храната. Афродизиаците са вещества, които действат подсъзнателно на сексуалните ни желания, накратко те ни въздействат. Счита се, че определени храни и напитки влияят върху половете, така че сексуалното желание да се засили.

Любопитен факт е, че дамите са по-податливи на въздействието на модните афродизиаци. Ето и тяхната класация на Kaymu:

На първо място нежният пол е привлечен от мъжките аксесоари - часовник, ръкавели, вратовръзка, очила. 59 процента от дамите заявяват, че това са нещата, които правят силно първо впечатление. Как и защо именно тези аксесоари засилват сексуалното желание? Те са издайник на благосъстояние, власт и пари. Подсъзнателно жените са устроени да търсят закрила от по-силния пол. Ръкавелите препращат към бизнес отношения, те от своя страна към работа в офис. Защо тогава те са афродизиак? Защото немалък процент от дамите имат сексуални желания, чието място е работното.

За 31% от жените, моден афродизиак е мъжкият костюм. Символ на репутация, престиж, сигурност. Всеизвестен факт е, че нежният пол харесва мъже в униформи. Именно те провокират сексуалното им желание, а костюмът е вид униформа.

Едва 10 % от анкетираните са привлечени от спортно-елегантния тип облекло. Той препраща към нестандартни сексуални отношения. Тези дами определено са от по-разкрепостените, които не се подчиняват на задръжки и са готови да експериментират.

Дами, не си мислете, че не можете да въздействате на мъжете с мода. Според същото проучване, мъжете са класирали на първо място черните рокли. За 65 % от тях роклята е дрехата, която описва както характера, така и формите на женското тяло. Нещо повече, тя разгръща техните фантазии. Предпочитаните модели са с тънки презрамки и голи гърбове.

На второ място е бельото, при това не какво да е, ами червено и дантелено. 20 % от анкетираните са заложили на него. Червеното е сексуален и агресивен цвят, който препраща към съблазняване, изкушение и удоволствие.

Едва 15 % от мъжете намират обувките за моден афродизиак. Определено най-въздействащи са тези на висок тънък ток, по възможност с остър връх.