Dior се завърна в един от най-внушителните дворци във Великобритания (СНИМКИ)
Dior се завърна в един от най-внушителните дворци във Великобритания (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Френската модна къща Dior (Диор) се завърна в двореца Бленъм, Великобритания - мястото на ранния триумф на Кристиан Диор и Ив Сен Лоран, за да покаже круизната си колекция, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Снимки от ревюто можете да видите в галерията тук

Шоуто представи една модерна и по-дръзка визия Dior на мястото на ранен триумф, отбелязан през 1954 г. от основателя на модната къща Кристиан Диор и през 1958 г. от протежето му Ив Сен Лоран.

Бленъм - резиденция на херцога на Марлборо и родно място на Уинстън Чърчил, е един от най-внушителните дворци във Великобритания.

Dior се завърна в един от найвнушителните дворци във Великобритания (СНИМКИ)
netinfo
"Не бих пропуснал шоуто за нищо на света. За Dior завръщането на това място е голямо събитие. Видях много щастливи лица сред присъстващите", сподели Рандолф Чърчил, правнук на британския политик и държавник.

Не толкова впечатлена от представянето на круизната колекция на Dior се оказа лейди Розмари Муир, дъщерята на десетия херцог на Марлборо. "Трудно ми е да сравня това, което наблюдавах сега с видяното през 1958", сподели тя. Запитана кое от двете шоута предпочита, лейди Розмари Муир кратко отговори: "58".

Dior се завърна в един от найвнушителните дворци във Великобритания (СНИМКИ)
netinfo
Шоуто на Dior привлече в Бленъм куп знаменитости, сред които Кейт Бекинсейл, Елизабет Олсън, Кейт Мара, Джуно Темпъл, Ема Робъртс.

Според дизайнерския екип, който стои зад круизната колекция на Dior, предназначението й отчасти е да отрази дългото културно и модно взаимодействие между Франция и Великобритания. Действително част от моделите напомняха за британските ловен стил и провинциална елегантност. Като цяло обаче ефектът от шоуто бе по-скоро френски, отколкото британски, с изключение на използването на "Бийтълс" за музикален фон.

Голяма част от моделите демонстрираха класическия силует на Dior. В колекцията фигурираха също кадифе и коприна в азиатски и африкански щампи, дръзки десени и бродерии. Модната къща представи и нов поглед към знаковите си панделки, оставяйки ги елегантно развързани в предната част на много тоалети. По подиума модели разходиха дълги рокли с дълбоки деколтета, както и по-къси рокли, изглеждащи небрежно отпуснати.

Източник: БТА