Детските книги на Джулиан Мур ще се превърнат в мюзикъл
Детските книги на Джулиан Мур ще се превърнат в мюзикъл / снимка: sxc.hu

Детските книжки на Джулиан Мур ще бъдат превърнати в мюзикъл. 46-годишната Мур, която има две деца - Кал, на 9 години, и Лиз, на 5 години, от режисьора Барт Фройндлих, написа книгите, базирани на прякора, който тя самата получила, когато била на седем години.

Звездата от „Далеч от рая" заяви, че мюзикълът „Freckleface Strawberry", чиято премиера ще бъде на 4 октомври на Бродуей, ще се хареса на хората от всички възрасти и ще разкаже историята на седемгодишно момиче, опитващо се да свикне с червената си коса и лунички, пише БГНЕС. „Наистина е вълнуващо и забавно, учудващо и като се има предвид, че съм актриса, е много странно, че съм в тази позиция. Предполагам, че всички ще се забавляват, но не забравяйте, че главната героиня е 7-годишно момиче и исках да съм сигурна, че шегите и хуморът ще бъдат съобразени с този факт, защото именно в това е чарът на пиесата", разказа актрисата пред в. „Ню Йорк Таймс".

Мюзикълът ще бъде режисиран от Бъди Кръчфийлд, а хореограф ще е Гейл Пенингтън Кръчфийлд. Актьорският състав все още не е подбран, но вероятно възрастни ще играят ролите на децата.