Бразилско село, населено само с жени, търси ергени
Бразилско село, населено само с жени, търси ергени / Thinkstock/Getty Images

Ноива де Кордеиро е село в южната част на Бразилия, в което живеят само жени. Обикновено момичетата напускат селото, когато навършат пълнолетие, а малкото мъже работят в близките градове и се прибират само за почивните дни.

Заради липсата на мъже младите жени отправиха апел към ергените в местността, приканвайки всички желаещи да се преместят в тяхното село, съобщава БГНЕС.

В селото живеят около 600 жени, повечето на възраст между 20 и 35 години, а местните в региона ги определят като "впечатляващо красиви". Въпреки това тези хубавици няма с кого да сключат брак. Там единствените мъже са или женени, или техни роднини. "Всички сме от една кръв, заради което отдавна не съм целувала мъж", споделя 23-годишната Нина.

Ето защо момичетата решили да призоват заинтересованите ергени да заживеят в тяхното село. Но много представители на силния пол се плашат да отидат на място, където властват женски правила. "Живеем в хармония. Когато няма мъже, сме много по-спокойни, защото се опитваме да разрешаваме всеки конфликт като достигнем до общо съгласие", разказва 49-годишната Росали.

"Но мечтаем да се влюбим. Искаме да продължим живота си тук, а не да напускаме селото, за да си намерим съпруг. Затова търсим мъже, които са готови да оставят живота си и да станат част на нашия", допълни Нина.