Бижута на Armani стоплят зимните дни
Бижута на Armani стоплят зимните дни / БГНЕС
Зима 2008 блести със серия от ексклузивни бижута, които могат да стоплят с красотата си всяка жена през студените дни, информира ProntoSofia.

Марката Emporio Armani Gioielli и нейната гривна от сребро 925 с амазонит, бели кристали, с опушен и розов кварц на цена 225 евро е истински крясък. Armani предлага и сребърна гривна със сиви кристали от 395 евро. Италианският дизайнер представи и луксозна колекция бижута в ограничено количество Emporio Armani Diamonds.

Става въпрос за микроколекция от бижута с хармонични пропорции, които се вдъхновяват от класическия тип накити от 20-те и 30-те години на миналия век. Те обаче са интерпретирани през съвременните вкусове. Така мястото на диамантите се заема от циркони, докато рамките от масивно сребро 925 се заместват от черен рутений. Това е скъпоценен материал от семейството на платината.

Дизайн с правилни и геометрични форми характеризира колието с правоъгълни камъни, редуващи се като висящи обеци. Според експертите това е чудесна идея за подарък, който може да се направи или пък да си направите сама.