Арабел Караян и българската й група дебютират в Австрия
Арабел Караян и българската й група дебютират в Австрия / netinfo

Австрийският дебют на Арабел Караян и българската група Please Shut Up Band ще се състои на 30 ноември във виенския клуб "Балкан Фийвър". Началото на съвместната кариера на дъщерята на световноизвестния диригент Херберт фон Караян и на тромпетиста Росен Захариев и басиста Георги Дончев започва в средата на 90-те години в далечния Бостън, където Арабел Караян следва музика.

Тримата създават свое трио, в което австрийката е вокал и перкусионист. По-късно тя идва с колегите си в България, където оттогава работи и живее. Арабел става част от музикалната сцена, на която по ефектен начин се смесват джаз, рок и фолк. Към това голямо семейство принадлежат още Веселин Веселинов – Еко, Румен Тосков, Иван Лечев, Мирослав Иванов и известният в Австрия барабанист Стоян Янкулов, които се обединяват в групата Please Shut Up Band и редовно са на сцените на софийските клубове "Суингинг хол" и "Бек стейдж". Участвали са на различни фестивали, сред които "Евро джаз фест" и "Аполония".

Поради различните музикални биографии на музикантите стилът им е чудновата смесица от рок, джаз, етно, фънк, пънк и поп. /БГНЕС/