Американка доказва, че е уловила рекорден брой сватбени букети
Американка доказва, че е уловила рекорден брой сватбени букети / Thinkstock/Getty Images

Американка твърди, че е подобрила постижението за най-много уловени сватбени букети и кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес, съобщава Фокс нюз.

Джейми Джаксън от Солт лейк сити, Юта, разполага с необходимите документи, за да докаже, че е подобрила досегашното най-добро постижение, поставено през 2004 г. Стефани Моняк от Пенсилвания, която е уловила 11 сватбени букета. Джаксън твърди, че от 1996 г. има в актива си 46 уловени на сватби букети.

Претендентката за вписване в Книгата на рекордите на Гинес разказва, че през годините е присъствала на около 100 сватби. Джейми Джаксън се шегува, че за нея първоначално ловенето на сватбени букети е било хоби, но впоследствие се е превърнало в спорт. Дамата разкрива, че стратегията й е да се позиционира най-отпред. Джаксън допълва, че й се е налагало доста да скача, за да хваща букетите. Жената не крие, че в битката за китката й се е случвало да удари някое детенце.

Джейми Джаксън казва още, че след сватбените празненства се е свързвала с булките, чиито букети е уловила, за да получи необходимите документи и снимки, удостоверяващи факта.

Американката е щастлива, че 44 от 46-те булки все още са семейни и се нарича техен "щастлив талисман". Джаксън освен това не вярва в мита, че жената, уловила букета на булката, е следващата, която ще мине под венчило, и казва, че това, което прави, е просто за забавление.

Източник: БТА