Често ни се случва да попаднем в ситуация, в която батерията ни е значително намаляла или има нужда от зареждане. Точно тогава телефонът ни е необходим спешно, пише каналът "7-те НАЙ" във vbox7. Ето и няколко трика как да заредим батерията си максимално бързо:

Не използвайте безжично зареждане

Безжичното зареждане е сравнително нов метод, но не е много ефективен. Когато използвате безжично зарядно устройство, може да отнеме два пъти повече време, за да заредите напълно телефона си в сравнение с конвенционалните методи. Това е така, защото захранването обикновено влиза директно в телефона ви, когато използвате кабел, но при безжична връзка голяма част от тази мощност се губи под формата на топлина.

Инвестирайте в бързо зарядно устройство

Стандартният USB 2.0 има изходна мощност от 2.5W, докато по-новите и по-бързи зарядни устройства имат мощност от 18W до 100W. Повече изходна мощност означава, че телефонът ви ще достигне пълно зареждане за по-кратък период от време. Важно е да знаете, че кабелът за бързо зареждане работи само с телефони, които са проектирани да се справят с него, за това е добре да проверите дали вашия е такъв, преди да инвестирате в по-бързо зарядно.

Включете режима за пестене на батерия

Различните телефони имат различни настройки за пестене на енергия. Те ще намалят неща като яркостта на екрана, функцията на процесора и използването на данни и следователно много повече енергия може да отиде за зареждане на телефона. Така енергоспестяващия режим на батерията може да отнеме няколко минути от времето за зареждане.

Управлявайте своите приложения и изтегляния

Някои приложения все още могат да работят във фонов режим без ваше знание. Отидете в настройките на батерията, където можете да намерите списък с приложенията, които използват най-много батерия, и да ги затворите или ограничите. Може да проверите дали и някое приложение не изтегля актуализации, тъй като това допълнително ще изтощи батерията.

Почистете порта за зареждане

Прах, мъх и мръсотия могат да се съберат във вашия порт за зареждане и с времето да се превърнат в причина, телефонът ви да не се зарежда толкова бързо, колкото би трябвало. Можете да го почистите с малко сгъстен въздух. Въпреки, че и клечка за зъби може да проработи, не си струва риска от създаването на по-сериозни щети.

Не позволявайте на телефона да се нагрее твърде много

Вградената система за термичен контрол предпазва телефона ви от прегряване. Ако го оставите на слънце или с включен дисплей  по време на зареждане, той ще работи по-усилено, за да намали топлината и следователно ще се зарежда по-бавно. Можете да охладите телефона си, като го предпазите от пряка слънчева светлина или го поставите в хладно помещение, както и да го изключите, докато се зарежда.

Сменете батерията си

Химията на литиевата батерия се разгражда с времето и ако никой от триковете до момента не е помогнал, можете да проверите състоянието на батерията. Има приложения, които ще тестват капацитета и състоянието на вашата батерия. Можете да смените само батерията, но при повечето смартфони това не е вариант, така че ще се наложи да смените телефона си.