Д-р Михайлов: Тръмп не е невменяем или цирков артист, този грим ще бъде изтрит
Д-р Михайлов: Тръмп не е невменяем или цирков артист, този грим ще бъде изтрит / кадър: Нова телевизия

Психиатърът Николай Михайлов смята, че победата на Доналд Тръмп е историческият реванш на средната класа, "на работещия бял американец, който се чувства дисквалифициран от една безотговорна и себична политическа класа, на която Хилари Клинтън беше представител и емблема със своята чудовищна корумпираност". По думите му Клинтън отбранявала установеното статукво.

Тома Томов за изборите в САЩ: Добре дошли в американската революция от 2016 г.

Д-р Михайлов изрази мнение пред NOVA, че поражението на Клинтън и победата на Тръмп се дължат на дълбока криза на установения културен и идеологически ред, криза на либералната демокрация във варианта, в който е практикувана от хегемона Америка.

"Ню Йорк таймс": Брекзит се оказа предвестник на това, което ще се случи в САЩ

"Криза е. То е криза на мутикултурализма, на политкоректността, на целия този канон на обърнатата към себе си либерална върхушка с нейната глобалистка претенция да диктува не реда в собственото си културно поле, но да диктува правилата глобално", каза Михайлов.

Иван Гарелов: В Тръмп американците виждат връщане към своите ценности

Според него в това е голямата метаморфоза и преобръщане.

В кампанията Тръмп беше на много места и на много етапи по фон - смешник, клоун, но сега този грим ще бъде изтрит, коментира д-р Михайлов.

Импулсивният милиардер, който удря там, където боли

Той смята, че сега ще бъде възстановен образът на този Тръмп с навици от бизнесменската си практика. "Това не е невменяем човек, нито заклет цирков артист. Така беше представен от корпоративна Америка, от корумпиран медиен свят", смята психиатърът.

Източник: nova.bg