Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори
Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори
63953
Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори
  • Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори

Изборният ден премина спокойно и организацията му беше успешна, заяви премиерът Марин Райков. Той призова политическите сили, които не са доволни от изборните си резултати, да не прехвърлят отговорността върху служебното правителство.

Премиерът аргументира тезата си за добрата организация на изборния ден с това, че само в отделни секции е имало проблем с тонерите на секциите, и, че по данни на ЦИК няма нито една жалба за неполучено копие на протокол заради неработещ ксерокс. Всяка комисия имаше възможност да подава сигнали за проблеми на горещите телефонни линии, а от 12 000 секции, едва няколко са сигнализирали.

Премиерът увери, че вотът не е бил манипулиран, но не можа да обясни какво представляват онези 350 000 бюлетини, които бяха открити в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд в деня за размисъл. Райков припомни, че прокуратурата разследва хипотезата, че от склада са изнесени бюлетини и увери, че тези 350 000 бюлетини и към момента се намират в сградата.

МВР не е възпрепятствало акцията на прокуратурата и  ДАНС, заяви от своя страна вътрешният министър Петя Първанова.

Марин Райков призова политическите партии да не горят мостовете помежду си, а да се насочат към формиране на стабилно правителство, тъй като обратното ще потопи цялата страна. Той посочи, че до последния час на служебното правителство екипът му ще изпълнява своите задължения. Той отказа да коментира каква би била ролята му, ако не се стигне до сформиране на правителство в близките няколко седмици.

Марин Райков е доволен от организацията на проведените избори
netinfo