Жребий остави Георги Лозанов на поста председател на СЕМ
Жребий остави Георги Лозанов на поста председател на СЕМ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николовa

Георги Лозанов остава член на Съвета за електронни медии (СЕМ) - и съответно председател на съвета - след тегления жребий за обновяване на състава на медийния регулатор. Жребият е публичен и се състоя  в сградата на СЕМ в присъствието на представители на институциите, които по закон избират и назначават членовете на СЕМ, на гости и журналисти. В жребия участваше и София  Владимирова. Тя и Лозанов са избрани за членове на СЕМ с решение на Народното събрание от 1 април 2010 г.

„Прекратяването на мандата не е оценка за работата - тя се прави на базата на отчетите за дейността на СЕМ пред Народното събрание на всеки шест месеца”, каза след процедурата доц.Георги Лозанов. "В този смисъл препоръчвам на законодателя да избере отново София Владимирова за член на СЕМ от парламентарната квота” - с тези думи Лозанов се обърна към  присъстващата на заседанието Даниела Петрова - председател на парламентарната Комисия по културата, гражданското общество и медиите.

Преди тегленето на жребия доц. Лозанов направи кратка равносметка на дейността на СЕМ по време на неговите два мандата като председател. Едно от най-важните свършени неща, по думите му, е максималното съдържателно осигуряване на предстоящия процес на цифровизация с лицензирането на много оператори.

Между приносните законодателни предложения на СЕМ са свързаните с рекламите и с предпазването на аудиторията от риска от злоупотреба с доверието при различни игри, включително хазартни.