Задържаха автокрадец на луксозни автомобили
Задържаха автокрадец на луксозни автомобили / netinfo

35-годишен автокрадец, извършвал кражби на луксозни автомобили на територията на цялата страна, е заловен от полицията. Крадецът е продавал откраднатите автомобили на цени три пъти по-ниски от реалните. До момента има доказателства за шест извършени от него кражби. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Диана Маркова в Плевен.

Разследването срещу автокрадеца е започнало през август миналата година, когато е открит откраднатия от него микробус „Ситроен Джемпър”. Приятелката на криминално проявения е направила опит да регистрира возилото в КАТ – Велико Търново с фалшиви документи за покупко-продажба. Останалите откраднати автомобили, за времето от май до октомври 2007 година, също са от висок клас – „Ауди” , БМВ, „Мерцедес” и „Нисан”. Те са били отнети от собствениците им на територията на областите Плевен, Варна и Търговище. Три от автомобилите са открити и иззети от полицията. В някои от откраднатите возила са открити фалшиви документи и регистрационни табели, трошачи или т.н. „лапи” , с които се отварят МПС-та и се запалват и метални щемпели за пренабиване на номера. Установени са и лицата, които са извършвали тези интервенции и са помагали на Марин. Във всеки конкретен случай те са различни.

Прокурор Диана Маркова, подчерта, че в случая не се касае за организирана престъпна група, защото той е извършвал престъпната си дейност сам. Мъжът и в момента е с условна присъда за кражба . Марин. П. е лежал 30 месеца в арест в Германия заради противозаконни отнемания на автомобили. Във връзка с тази му престъпна дейност е експулсиран от Белгия.

Разследването продължава и ще приключи с внасяне на обвинителен акт в Районния съд за най-малко шест противозаконно отнети МПС-та. Засега мъжът е с постоянна мярка „задържане под стража”.

Други новини от Плевен