Юруков: Бизнесът ми е законен и прозрачен
Юруков: Бизнесът ми е законен и прозрачен / netinfo

Лидерът на СДС Пламен Юруков отрече обвиненията на Янев и заяви, че бизнесът му е законен и прозрачен. Той бе категоричен, че фирмата му ще сезира прокуратурата, за да се разбере как документи по неговото счетоводство са попаднали във външни лица. Според Юруков документацията е била придобита чрез корупция. Лидерът на СДС коментира още, че днешните събития само са доказали правотата на решението на сините да изключат Яне Янев от редиците на ПГ на ОДС.

Ето какво още каза Юруков пред Дарик:

Крадецът казва „Дръжте крадеца”. Човек, за който има доказателства и те са предадени за проверка от ДАНС за това, че е купувал гласове, се опитва да отклони темата и да ги занимава с неща, които не са верни. Аз съм си водил моя бизнес ясно, прозрачно и спазвайки закона и няма от какво да се притеснявам. И винаги, когато СДС набира сили и когато вдига рейтинга си, върху него се стоварват най-различни негативи. Г-н Янев показа документи, които са част от официалното счетоводство на фирмата, тоест не може да има незаконна търговия и в същото време да има официални документи.

Той и неговият адвокат твърдят, че ще връчат тези документи на прокуратурата.

Да ги връчат, където искат. Моята фирма е проверявана многократно. Това са официални документи, които само лично аз мога да реша на кого да ги давам. Тоест те за взети от някъде чрез корупция.

Какво ще предприемете?

Ще направим всичко, което е необходимо, тези които са извършили престъплението, да си понесат заслуженото наказание.

Ще подадете сигнал до прокуратурата, така ли?

Фирмата ще предаде този случай на прокуратурата.