Водят три досъдебни производства срещу Крокодилите
Водят три досъдебни производства срещу Крокодилите / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Три досъдебни производства се водят срещу магистралната група, занимаваща се с обири, по известна като Крокодилите. Това стана ясно по време на годишния отчет на Софийската окръжна прокуратура. Нейният ръководител Албена Вутова допълни, че Окръжната прокуратура е работила по 16 225 преписки, като по 682 от тях са искани специални разузнавателни средства

Срещу групата на Крокодилите са образувани общо три досъдебни производства. Първото от тях е срещу Евгений Милев-Гейзо и е за използването на фалшиви печати при преминаването на границата. Другите две са свързани с престрелката от 14 декември миналата година. Тогава след нападение над турски гражданин край Вакарел, групата на „Крокодилите" влезе в престрелка с полицията и беше обявена за издирване, загина и един от сочените за тартори на бандата - Димитър Митрев-Богровеца. Производствата се водят срещу неизвестен извършител и са съответно за грабеж и убийство.

Вчера Софийският окръжен съд отказа да освободи от ареста Гейзо по обвинението за използването на невалидни печати, което предизвика обидни изрази от страна на обвиняемия, отправени към председателя на съдебния състав. Албена Вутова уточни, че по случая се очакват образци на печатите и видеозаписи от камерите на различните гранични пунктове, през които Гейзо твърди, че е  минал.

От отчета стана ясно още, че на територията на София окръг се водят досъдебни производства по шест случая за превишени полицейски права.