Веселин Марешки вижда номинацията на Цецка Цачева като унижение
Веселин Марешки вижда номинацията на Цецка Цачева като унижение / DarikNews.bg, архив

България и хората й не са били унижавани толкова яростно, колкото през последните дни. Това твърди в позиция, разпространена до медиите, независимият кандидат за президент Веселин Марешки. Мнението му в отговор на номинацията на Цецка Цачева за държавен глава.

"Вие разпознавате ли тази жена, която Ви беше посочена от ГЕРБ, за ваша "майка"? Това ли е идеалът Ви за държавен глава? Ще гласувате ли за нея, дори ако сте привърженици и активисти на ГЕРБ? Предполагам, че не!", пише Марешки.

"Днес обръщение към всички нас направи политическият картел. И то беше ясно, точно и кратко: "Това е НАШАТА държава, ние командваме, ние казваме какво да правите, ние Ви казваме кого да избирате, ние казваме какъв ще е Вашият свободен избор", посочва още бизнесменът. По думите му България и хората й "никога не са били унижавани толкова яростно, колкото през последните дни".

Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент

"Грабежът продължава! До вчера те грабиха живота ни, грабиха парите ни. Позволяваха на контрабандата и на картелите да ни съдират по няколко кожи. Днес вече грабят бъдещето ни. И малкото останало, което не са присвоили", допълва независимият кандидат.

"Това е техният сценарий. Не е моят. Не е и Вашият. Сигурен съм. Затова реших да участвам в тези избори. Аз съм единствената алтернатива на възможността да останем безкрайно роби на политическия картел. Време е да се замислим дали каквото ни обещават представителите на статуквото има стойност и какво са направили те за хората в миналото си - има ли нещо, което да са оставили зад себе си? Защото докато другите Ви обещават, аз се доказвам с дела", се посочва още в изявлението му.

Според него е време да направим избора - бедни, смачкани и роби, или горди, свободни и богати.