Осем учители са удостоени с ежегодната награда "Константин Величков", която се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос за развитието на българското образование по случай 1 ноември - Деня на народните будители. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в Математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе, получава отличие в категорията "Работа с ученици с изявени дарби". В същата категория за проявено новаторство в работата с ученици е награден и Людмил Любомиров, старши учител по теоретично обучение в Професионалната гимназия по икономика в Перник.

Денков: Личният пример на съвременните просветители може да ни изведе от кризата

В категорията "Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение" са наградени Светла Сирачкова, старши учител по български език и литература в Спортното училище "Стефан Караджа" в Хасково, и Румяна Пенева, педагогически съветник в Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" в Свищов.

За "Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство" с грамота са удостоени Светла Илчева, главен учител, математика и информатика в СУ "Отец Паисий" в Кърджали; Даниела Станева, главен учител в начален етап в СУПНЕ "Фридрих Шилер" в Русе, и Петя Букурещлиева-Стефанова, музикален педагог и старши учител в 41-во Основно училище "Св. Патриарх Евтимий" в София.

Честваме Деня на народните будители

За учител, подготвил най-добър урок в музей, е избрана Васка Белчовска-Неделчева, заместник-директор по учебно-производствената дейност в ПГСС "Никола Пушкаров" в град Попово.

Заедно с грамотата учителите получават и по 1000 лева награда.