Трети заподозрян за убийството в Перник
Трети заподозрян за убийството в Перник / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Бизнес съдружник на мистериозно самоубилия се в апартамента си по време на оглед Стойчо Стоев също е подозиран като участник в отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, съобщава „24 часа”.

43-годишният Красимир Петров-Полицая е бивше ченге и авер на Чочо. През 2008-а двамата са разследвани за друго отвличане и побой.

Според МВР Стойчо Стоев е натопил Марио Любенов-Заека за убийството на Мирослава. Пред „168 часа” съпругата на болния от шизофрения мъж Миглена е категорична, че е нарочен за извършител на престъплението, за да се покрие влиятелен човек, който е замесен.

Марио Любенов-Заека е привлечен като обвиняем за убийството на Мирослава Николова от Перник. Това съобщи служебният му защитник Борислав Попов. В момента Заека е в ареста за 72 часа с прокурорско задържане.

Марио бе доведен за разпит в сряда от психиатричната клиника в столичната болница „Св. Наум”, където го изследваха във връзка с назначена експертиза. Медиците трябваше да излязат със заключение дали Заека страда от параноидна шизофрения, или не, заради друго дело - за печатане на фалшиви пари. Той бе задържан за това престъпление през март миналата година.

Психиатричната експертиза Марио Заека може да се забави поне още месец. Това съобщи доц. д-р Владимир Велинов - председател на държавната комисия за специалност „Съдебна психиатрия”. Той не изключва хипотезата Заека с години да е симулирал шизофрения.

На 12 януари бе открит трупът на 18-годишната Мирослава Николова от Перник, която изчезна в края на миналата година. Задържаха двама за нейното убийство, но единият от тях се самоуби. Мирослава изчезна на 7 ноември вечерта след тренировка по таекуондо в Перник. Тя е изпратила писмо до близките си, в което обяснява, че е похитена.