Осем души остават в монтанската болница след тежка катастрофа край село Смоляновци в сряда вечерта. След сблъсък с ТИР автобус с пътници, пътуващ от София за Белоградчик, падна в дере с височина около 2 м.

Около 19.30 ч. в полицията постъпил сигнал за тежък пътен инцидент. Спасителни екипи на пожарната оказаха съдействие за извеждане на хората, а след приключването на спасителната операция бе извършен и оглед, за да се изяснят причините за инцидента.
 
Автобус падна в дере край монтанско село, има жертва

"Образувано е досъдебно производство. Назначена е техническа експертиза и в близките дни ще стане ясно каква е причината за катастрофата", заяви пред NOVA инспектор Елвис Иванов от сектор "Пътна полиция" в Монтана. Той потвърди, че уредите са установили, че камионът се е движил със 100 км/ч.
 
Иванов обаче уточни, че в тази отсечка няма въведено изрично ограничение на скоростта, но общата максимална скорост за тежкотоварни автомобили е 70 км/ч.
 
Още вчера на шофьора на ТИР-а е направен тест за алкохол, пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици.

При инцидента загина момиче на 21 години, а още 15 души пострадаха. Бременна жена, пътувала в автобуса, е родила преждевременно. Бебето е поставено на апаратно дишане в кувьоз, няма опасност за живота на новороденото момченце и на майка му.
nova.bg