Състоянието на ранените при верижната катастрофа е стабилно
Състоянието на ранените при верижната катастрофа е стабилно / БГНЕС
Пътнически автобус се удари в камион на кръстовището на ул. „Цар Борис III” и Горнобански път в София. Автобусът се е движел по ул. „Цар Борис III”, спирачките му отказали, блъснал пътуващите пред него 4 автомобила и се ударил в камиона. Пострадали са 8 души. Всички те са без опасност за живота.

Състоянието на всички пострадали е стабилно, съобщи за Дарик радио директорът на Националния медицински координационен център Огнян Алексиев. Хоспитализирани са по един човек в институт "Пирогов" и във Военномедицинска академия.

Очевидци разказват, че екипите на пожарната и Спешна помощ са се отзовали на сигнала веднага: Чухме клаксон да свири, аз викам на шофьора, че сигурно на някой са му отказали спирачките. В този момент ни удариха. Слязохме, извадихме шофьора, качихме го на едно такси и го закарахме. Сигнализирахме и на пожарната, на Спешна помощ. Те веднага дойдоха, няма и 2-3 минути. Един от пътниците беше затиснат, пожарникарите успяха да го извадят, но единия му крак беше откъснат, просто сплескан. По-тежко пострадалите хора ги закараха в болница, а на другите оказаха първа помощ.