Станишев: Стига с ченгеджийските номера на бившите генерали от МВР
Станишев: Стига с ченгеджийските номера на бившите генерали от МВР / снимка: Sofia Photo Agency

Скандалът в МВР се политизира, заяви в Пловдив министър-председателят Сергей Станишев. Той отбеляза парадоксална ситуация в България – когато започнат да работят системите и започне да се върши работа, естествено, че това става понякога болезнено, това се възприема като скандал, а не като нещо, което ще доведе до оздравяване.

Според Станишев има много примери за това през последните месеци. Сред тях е задържането на двама високопоставени чиновници във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, случаят със задържането на Куйович и скандалът в МВР след задържането на заместник-директора на ГДБОП Иван Иванов. Ето какво още каза Станишев:

Бяха задържани със сериозни обвинения за корупция високопоставени чиновници във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, това се обявява за скандал. Беше задържан един наркобос – г-н Куйович от Министерството на вътрешните работи, това се обявява за скандал. След като постъпиха сигналите по конкретния последен случай много бързо се задейства Държавна агенция „Национална сигурност” с пълното съдействие и на министри, и на главния секретар, и са повдигнати сериозни обвинения. Естествено е, след като от повече от 10-15 години държавата беше отслабена и сега започва да се възстановява, да има такива случаи. Аз смятам, че това е оздравително за всяка една система и трябва да се знае, че всички системи започват да работят по добре, това е нормално и трябва да гледаме спокойно на това. Така че всички тези, които се опитват с ченгеджийски номера, бивши генерали, да правят от това политика, би трябвало да седят в ъгъла и да мълчат, защото те конкретно би трябвало да отговарят на много въпроси за времето, когато те са били в ръководството на МВР.