Спрените пари по ФАР демотивирали страните кандидати за ЕС
Спрените пари по ФАР демотивирали страните кандидати за ЕС / Sofia Photo Agency
Решението на Европейската комисия за спирането на средства на България може да подейства демотивиращо на страните, които предстои да се присъединят към Европейския съюз. До такова заключение се е стигнало по време на среща на министър-председателя Сергей Станишев и председателя на ПАСОК и президент на Социнтерна Георгиус Папандреу. Станишев е подчертал, че България е една от малкото страни, която не е поискала финансова помощ от ЕС заради икономическата криза. По думите му това се дължи на стабилността на финансовите институции у нас.

Сергей Станишев участва в среща на Съвета на ПЕС в Мадрид, на която основна тема беше световната икономическа криза и мерки, които трябва да бъдат предприети в тази връзка.

По време на срещата българският премиер коментира, че трябва да бъдат предприети комплексни национални мерки, за да се защити реалния сектор. Без силни социалдемократически политики за създаване на нови работни места и социална защита има опасност кризата да роди политически чудовища, отбеляза Станишев.