Баба Марта ще ни сюрпризира със снежни валежи следващата седмица
Баба Марта ще ни сюрпризира със снежни валежи следващата седмица / iStock/Getty Images
През март ще се редуват топли и по-студени периоди. Това каза синоптикът Марияна Попова от НИМХ в интервю за Агенция „Фокус“ за времето през следващата седмица.

Синоптикът каза, че през другата седмица ще завали дъжд още във вторник следобед в западните райони, който вечерта ще премине в сняг. „След това нощта срещу сряда, сряда, вечерта срещу четвъртък валежите ще продължат като в много райони ще преминат в сняг, с изключение – Югоизточна България и Черноморието.

След това към края на седмицата вероятността за валежи е малка. Ще започне бързо затопляне. Доста променливо, мартенско време“, добави Попова.

Тя съобщи, че в планините също от вторник до четвъртък ще има доста валежи. „В сряда и четвъртък ще има и вятър. През следващите дни ще бъде по-спокойно“, добави Попова.

Синоптикът заяви, че астрономическата пролет тази година настъпва на 20-ти март в 11.37 часа. „Не бих казала, че засега ще има трайно затопляне. Ще се редуват топли и по-студени периоди. До края на март времето ще бъде променливо“, коментира тя.

Източник: „Фокус“