Смъртен случай в завод “Юрий Гагарин”
Смъртен случай в завод “Юрий Гагарин” / netinfo

Работник, на 48 години, е загинал при злополука в завод “Юрий Гагарин”. Механикът Методи Петров е паднал от шест метра при пропадане на окачен таван в завода за резервни части около 11 часа вчера. Той е откаран в шокова зала, но е починал. По първоначална информация не става дума за трудова злополука, защото загиналият не е бил на работното си място.

Според изпълнителния директор на “Гагарин” Венцислав Каймаканов по време на почивка Методи Петров е тръгнал да търси свои колеги, които са сменяли покривната конструкция на завода за резервни части. Няма обяснение по каква причина е тръгнал по окачения таван, но негови приятели допускат, че може да му е прилошало и неволно да е стъпил върху изолационните плоскости. Независимо дали на роднините ще бъде изплатена застраховка, “Гагарин” ще поеме всички разходи по погребението и ще подпомогне финансово дъщерята на загиналия работник, декларира Каймаканов.

Прокуратурата и Районната инспекция по труда извършват проверки за изясняване на причините за инцидента. Това е вторият смъртен случай в пловдивско предприятие от началото на годината. Преди 40 дни при демонтаж на машина от експозициите на “Винария” загина мотокарист.

Други новини от Пловдив