Смените в кабинета са станали не защото Брюксел е поискал това
Смените в кабинета са станали не защото Брюксел е поискал това / снимкa: Sofia Photo Agency

Смените в правителството са станали не защото Брюксел е поискал това, каза в интервю за БНТ министър-председателят Сергей Станишев. Той добави, че промените в кабинета ще продължат, но няма да бъдат „до дупка” и ще бъдат важни относно ефективността на управлението.

Според Станишев големината на очакванията за промени се създава от медиите, но те са достатъчно ясно мотивирани, със силни кандидатури - и политически, и експертни. Премиерът смята, че бившият министър на вътрешните работи Румен Петков не е направил достатъчно голяма реформа в МВР и се е предоверил на някои личности. Това е причината за неговата смяна, но все пак той успя да свърши много добра работа. Трябват решителни мерки на цялото правителство и на управляващата коалиция, за да динамизираме работата във всички посоки, бе категоричен Станишев.

Според него сега България е много по-богата, отколкото преди пет години, като например нивото на безработицата е спаднало, освен това доходите нарастват. Станишев добави, че на дневен ред излизат други проблеми, на които не е обръщанодостатъчно внимание като условията на труд, правата на хората на труда.