Синята коалиция и РЗС: Не е сигурно, че ще подпишем меморандума с ГЕРБ
Синята коалиция и РЗС: Не е сигурно, че ще подпишем меморандума с ГЕРБ / снимкa: Sofia Photo Agency
Иван Иванов
21270
Иван Иванов
Яне Янев
  • Иван Иванов
  • Яне Янев

Не е сигурно, че Синята коалиция и „Ред, законност и справедливост" ще подпишат двустранен меморандум с ГЕРБ другата седмица, дори и той да бъде с различно съдържание от предложеното днес. Около тази позиция се обединиха в предаването „Денят" на Дарик заместник-председателят на парламентарната група на ДСБ Иван Иванов и лидерът на РЗС Яне Янев. Ето какво още казаха Иванов и Янев:

„След като ние изтъкнахме недостатъците от предложения от ГЕРБ меморандум, постъпи настойчиво искане, дори и коригиран от страна на Синята коалиция, в началото на следващата седмица меморандумът да бъде подписан. Това съвсем не означава, че има съгласие ние да подпишем някакъв модифициран вариант на меморандума. Това означава едно бланкетно подписване на документ, чието съдържание остава неизвестно", смята още Иванов.

Какви са условията, при които РЗС ще сложи с удовлетворение подписа си под този документ?

„Не може да се подписва една паметна бележка, която е свързана с намерения в декларативен вид без нищо конкретно. Не може да има меморандум или паметна бележка, защото нищо паметно не се е случило", отбеляза Яне Янев.

Г-н Янев, впечатлихте ме с това колко ясно и ярко предупредихте, че който от вашите хора дръзне сам да се договаря с ГЕРБ и с Бойко Борисов, веднага ще бъде изключен от партията. Това ваше предупреждение беше по принцип или вече имате съвсем конкретно основание да се притеснявате, че ГЕРБ през вашата глава се опитва да прави някакви договорки с хора от вашата парламентарна група.

„Превантивно предупредихме, че това с РЗС не може да се случи. Всеки, които се опита да осъществява политическо брокерство, недай си боже политическо бракониерство, като ловува за експерти в чужди политически полета, това ще има бумерангов ефект", закани се още Янев.

Цялото интервю с Иванов и Янев можете да чуете в прикачения звуков файл.