СДС Ямбол сне политическото си доверие от кмета
СДС Ямбол сне политическото си доверие от кмета / netinfo

На заседание на Общинския съвет на СДС в Ямбол е взето решение да бъде снето доверието от кмета Кирил Тодоров. Това обяви на пресконференция Христо Попов – председател на Общинското ръководство на синята партия в Ямбол. Той подчерта, че позицията е малко закъсняла и толерантността към Кирил Тодоров е била прекалено голяма, а е продължила и твърде дълго.

Конкретен повод за взетите решения са трите оставки на общински съветници от “Обединени за Ямбол”, както и обръщението на кмета Кирил Тодоров към гражданите на Ямбол, в което се казва: „Залата, където се провеждат заседанията на общинския съвет е обагрена в политически цветове, името на Ямбол и гражданите на града се експлоатират единствено за политически манипулации. Категорично се обявявам против този модел на работа, както и срещу използване на кметската институция с цел провеждане на политически игри”, каза още в обръщението си кметът на Ямбол.

В решението на Общинския съвет на СДС се казва: „Кметът Кирил Тодоров не оправда даденото му в аванс на изборите през 2003 година доверие и изцяло изгуби доверието ни през тригодишното си управление. СДС се разграничава от действията на кмета Кирил Тодоров. СДС не приема незачитането от кмета на решения на Общинския съвет и на самата институция като орган ма местното самоуправление. Затова кметът Кирил Тодоров не е наш кмет и неговото управление не е нашето разбиране за управление.”

Други новини от Сливен