/ БГНЕС
Румен Петков: Има агресия срещу строителния бранш
99357
Румен Петков: Има агресия срещу строителния бранш
  • Румен Петков: Има агресия срещу строителния бранш
Има агресия срещу строителния бранш, от която обществото губи, заяви председателят на партия "АБВ" Румен Петков след среща с ръководството на Камара на строителите в България. Звената във веригата са четири – възложител, проектант, надзор и строител, а обществото се напада само строителите, изтъкна той.
 
Лоша практика е при изграждането на обществени обекти определяща да е ниската цена, каза още председателят на АБВ.

АБВ: Необходима е ясна стратегия за гарантиране на енергийната ни сигурност
 
"Без да си дадем сметка, че най-ниската цена рефлектира върху качеството, рефлектира върху качеството на материалите и качеството на работната ръка", обясни Петков.
 
Тежки последствия има и неспособността на държавата да планира в средносрочна перспектива инвестициите в строителния сектор, подчерта Румен Петков, като даде за пример програмата за саниране.
 
Алфа Рисърч: Електоралната картина в България - интересна и с потенциал за различни линии

"Ние преди няколко години се хвърлихме в санирането. Нашата оценка е, че част от строителните фирми съвършено сериозно се насочиха в санирането и след това целият този процес тръгна на замиране", поясни още той.
 
От АБВ алармираха, че изчезват строителни специалности, от които у нас тепърва ще има нужда. През последните 20 години образователната система в сферата на строителството се срина, заяви Петков и добави, че българският строителен бранш, който има зад гърба си проекти в Европа и арабския свят, разполага потенциал.