Регистрират Синята коалиция с подписка от 50 000 гласа
Регистрират Синята коалиция с подписка от 50 000 гласа / снимка: DarikNews

Лидерите на "Демократи за силна България" и на СДС Иван Костов и Мартин Димитров ще внесат документите в ЦИК за регистрация на "Синята коалиция" на 10 май, съобщи за Дарик депутатът Елиана Масева. Над 50 000 гласа са събрани в подписката за "Синята коалиция" в цялата страна.

"Обединената десница ще участва в изборите за европарламент, независимо от юридическия казус, свързан с вписването на Мартин Димитров за председател на синята партия", категорична е Масева.

След внасяне на подписката в ЦИК, Иван Костов и Мартин Димитров, както и лидерите на другите политически формирования в "Синята коалиция", ще направят официални изявления, съобщи депутатът от ДСБ Елиана Масева.

"Няма да се прави промяна в готовата вече листа на кандидат-депутатите за евровота, начело на която е Надежда Михайлова. Няма да сменяме в ЦИК и наименованието на "Синята коалиция", каза Масева.

„Макар и формално СДС да не е в регистрацията на партиите, създаващи „Синята коалиция", членовете и симпатизантите на СДС ще имат възможност да гласуват за своята партия", се казва в обръщение на ръководството на СДС към членовете и симпатизантите на партията, публикувано в интернет страницата на сините. Така става ясно, че най-вероятно абравиетурата на синята партия няма да бъде включена в изброяването на политическите сили, които участват в дясното обединение, заради казуса със съдебната регистрация на новото ръководство на СДС. В обръщението се напомня, че водач на евролистата на „Синята коалиция" е Надежда Михайлова, а неин съпредседател е лидерът на сините Мартин Димитров.
 
„СДС не е административна процедура, СДС е проектът за модернизация на България. Днес този проект е „Синята коалиция". Никакви юридически капани няма да ни спрат", се допълва в писмото.