Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен
Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен / снимка: ОД на МВР-Шумен
Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен
26758
Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен
  • Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен

Четирима мъже, участници в престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, са били задържани. На арестуваните, на възраст между 18 и 34 години, вече са повдигнати обвинения. Трима от тях са оставени в ареста, а единият е с мярка „подписка" и забрана да напуска страната.

При няколко обиска в различни помещения са били иззети 1,3 кг канабис и над 50 дози амфетамини. Част от канабисa е бил открит в избени помещения, друга - в апартаменти в Шумен. Групата е действала от няколко години в различни райони в града. Първоначално по случая са били задържани общо 18 лица, с подозрението за съпричастност към групата.

От полицията уточниха, че на 5 март при акция на спецполицаи в кв. „Тракия" е бил задържан 27-годишен таксиметров шофьор, превозвал наркотици. Малко по-късно е бил арестуван и 34-годишният лидер на престъпната група, който е с инициали Н.К. от Шумен, бивш охранител. В дома му е бил намерен и преправен газов пистолет. По данни на прокуратурата за два-три дни групата, известна като Монопола, е успявала да продаде около 30 дози амфетамини, всяка от които струва по 20-30 лв. На всеки спечелени 20 лв. пласьорите са получавали по 5 лева, някои от тях са били държани в страх и са били заплашвани, тъй катo не са предоставяли на лидера на бандата цялата спечелена от продажба на наркотици сума. Като залог шефът им е държал техни вещи - компютри, мобилни телефони и др.

Прокурорът по делото очаква, че по случая ще бъдат привлечени като обвиняеми и други лица.