Проверяват инцидента с председателя на Районния съд в Плевен
Проверяват инцидента с председателя на Районния съд в Плевен / netinfo

Председателят на Окръжния съд в Плевен съдия Румен Лазаров ще разпореди служебна проверка по случая с инцидента с председателя на Районния съд в града Любомир Кръстев. В ранните часове на 5 август съдия Кръстев е осуетил полицейска проверка, отказал е да му бъде направена проба за алкохол и е бил без лични документи.

Като неправомерно, арогантно и недопустимо с правилата на съдебната етика определи поведението на Любомир Кръстев председателят на плевенския Окръжен съд съдия Румен Лазаров. Като административен ръководител, съдия и гражданин не приемам позицията на Любомир Кръстев, каза още Румен Лазаров.

„На провинилия се магистрат ще предложа да бъде наложено сериозно административно наказание, какво точно ще стане ясно след приключване на назначената от мен проверка не само по този случай”, допълни председателят на Окръжния съд в Плевен.

Очаква се резултатите от проверката да станат ясни в началото на месец септември. От вчера тече и назначената от зам.-правосъдния министър Ана Караиванова проверка. Тя е отделна, свързана е със случая от 5 август, но ще бъдат проверявани и делата, разглеждани от Любомир Кръстев, тяхната организация и движението им през 2006 година. Проверката е възложена на инспектор от инспектората при Министерството на правосъдието.

Други новини от Плевен